Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Woning voor mantelzorg sneller gebouwd

Mensen die bij hun eigen huis een nieuw onderkomen willen bouwen voor een familielid of vriend die dagelijks zorg nodig heeft, krijgen met minder papierwerk te maken. Soms is een vergunning niet meer nodig. Als dat nog wel het geval is, zal de gemeente de papieren sneller in orde kunnen maken.
Woning voor mantelzorg sneller gebouwd

Dat heeft minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) donderdag geschreven aan de Tweede Kamer. Donner liet donderdag ook weten dat hij samen met gemeenten, corporaties, particuliere beleggers, ouderenbonden en projectontwikkelaars een actieplan voor ouderenhuisvesting wil gaan uitdenken. Dat is nodig wegens de vergrijzing. Er moeten 36.000 tot 40.000 voor ouderen geschikte huizen per jaar extra komen.

 
Binnen acht weken
Als er nog een vergunning nodig is, kan de aanvrager die binnen 8 weken krijgen. Nu is dat nog een half jaar. Een tijdelijke mantelzorgwoning hoeft niet aan alle bouweisen te voldoen, maar mag maar 5 jaar blijven staan. Donner wil dit verruimen naar 10 jaar.

 
‘Simpeler regels’
Ouderen- en zorgorganisaties dringen al een tijdje aan op simpeler regels voor mantelzorgwoningen. De landelijke overheid had gemeenten wel opgeroepen hier werk van te maken, maar volgens de belangenbehartigers kwam daar nog veel te weinig van terecht.

 

 

Bron: ANP/Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.