Wijkteam moet meldpunt krijgen voor ernstige psychische problemen’

Verpleegkundigen, verzorgenden en begeleiders willen meer deskundige professionals in de wijk die signalen oppakken van mensen met complexe psychische aandoeningen. Dat blijkt uit een onderzoek van Nivel. ‘Een kwart wil graag een meldpunt in de wijk.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
foto: Fotolia

Drie van de vier ondervraagde zorgverleners zegt problemen te hebben in de wijk met de zorg voor mensen met ernstige psychische problemen. Volgens de onderzoekers van Nivel gaat het om mensen die de grip op het leven verliezen, met het risico dat zij zichzelf of anderen schade toebrengen. ‘Een kwart van de professionals wil graag een meldpunt in de wijk waar ze terecht kunnen met signalen van mensen met ernstige psychische problematiek’, aldus Anke de Veer, onderzoeker van Nivel.

Ernstige psychische problemen

Het Nivel heeft onderzoek gedaan onder deelnemers van het landelijke Nivel Panel Verpleging & Verzorging. 1015 Deelnemers vulden

0
1022

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.