Wij zijn Sinterklaas niet, maar de basis in het gezin moet op orde zijn’

Ook in de gemeente Midden-Groningen schiet het jeugdzorgbudget tekort. De gemeente verwacht dat als er beter naar het hele gezin wordt gekeken, een hoop zorgvragen kunnen worden ondervangen met ondersteuning van sociaal werk.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
AdobeStock

‘Een moeder die elke dag een deurwaarder aan de deur heeft, heeft nog maar weinig ruimte in haar hoofd om haar kind te helpen,’ vertelt sociaal teamleider Ina Bouius. De gemeente Midden-Groningen constateerde begin oktober dat 300 gezinnen 70% van het jeugdzorgbudget gebruiken. De gemeente verwacht dat veel jeugdzorg voorkomen kan worden, als de sociaal professionals in het wijkteam beter doorvragen naar het onderliggende problemen. Ze zoeken het daarbij expliciet in armoede- en schuldenaanpak. Bouius: ‘We zijn niet Sinterklaas, maar de basis – huisvesting, eten en kinderen naar school – moet bij deze gezinnen op orde komen.’

Praktijkondersteuner

Wethouder Peter

0
577

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.