Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Werkgevers ook akkoord met cao VVT

De achterban van de werkgeversorganisatie ActiZ heeft ingestemd met het cao-akkoord voor verpleeg-, verzorgingstehuizen en thuiszorg (VVT) en de kraamzorg. Al eerder ging de achterban van de vakbonden CNV en NU ’91 akkoord. Alleen de FBZ moet haar leden nog laten stemmen. ActiZ verwacht aan het einde van deze maand een nieuwe cao voor 430.000 zorgwerknemers.
Werkgevers ook akkoord met cao VVT

Eind mei bereikten de werkgeversorganisaties en de vakbonden na moeizame onderhandelingen een principe-akkoord.  Het overleg strandde verschillende keren. De Avakabo FNV kon zich uiteindelijk niet vinden in het principe-akkoord en haakte af.


Basis

De cao VVT is een basis-cao waarin belangrijke arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd die landelijk zullen gelden. Dit gaat over de beloning, het verlof, de arbeidsovereenkomst, de arbeidsduur, werktijden en de eindejaarsuitkering. Over onderwerpen als scholing, bepaalde kostenvergoedingen en beloningstoeslagen  kunnen zorgondernemers zelf afspraken maken met hun ondernemingsraad. Zo kunnen zorgondernemers een deel van de arbeidsvoorwaarden afstemmen op de eigen organisatie en omstandigheden.


Loonsom

De cao VVT geldt voor ongeveer 430.000 mensen die in verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, jeugdgezondheidszorg en kraamzorg werken. Daarbij gaat het om een loonsom van ongeveer  10 miljard euro per jaar.

Bron: ActiZ/ANP-Photo

2 REACTIES

  1. hier kunnen onze werkgevers wel mee akoord gaan maar de grootste groep medewerkers niet.het is te belachelijk voor woorden dat een kleine minderheid het voor het zeggen heeft,IK DACHT HET NIET we leven in een democratich land en dit besluit is een voorbeeld van hoe het niet moet.en al helemaal niet naar wat bekent is geworden wat onze zorgbestuurders ,de heren die dit besluit hebben genomen verdienen.

  2. Lees alle reacties
  3. Echt niet, ik voel me helemaal niet vertegenwoordigd door deze mini vertegenwoordiger. met zijn minimale cao ,dus ik accepteer deze Cao niet .Waar komen we terecht als we steeds maar de minderheid vertegenwoordigers de wet laten uitmaken. we hebben net zo’n kabinet achter de rug. Dank U vriendelijk. Laat Actiz de hand in eigen boezem steken.en de zorgbobo de helft van hun inkomen inleveren. er is nog nooit zoveel winst gemaakt.
    dit is Big Business. Alleen op de werkvloer wordt dit verdiend.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.