Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Werkenden willen meer ruimte voor mantelzorg

Het thema mantelzorg staat hoog op de agenda van werkenden. Zij willen meer ruimte om extra zorgtaken voor familie of kinderen op zich te nemen. Dat blijkt uit de vierde Sociale Thermometer van de FNV. Mantelzorg (69 procent) wordt vaker genoemd als belangrijk thema voor de Tweede Kamer dan kinderopvang (61 procent).
Werkenden willen meer ruimte voor mantelzorg

Ruim een kwart van de werkende ouders geeft naast zijn of haar werk mantelzorg aan ouders of kinderen. Dat de kinderopvang duurder wordt, is voor veel ouders (de helft) een reden om te stoppen of minderen met werken. Maar liefst 85 procent van de ouders heeft last van de verlaging van de kinderopvangtoeslag. 15 procent geeft aan dat  het financieel niet langer meer haalbaar is en de helft twijfelt hier nog over. Wie moet er voor de extra kosten van de kinderopvang opdraaien? 42 procent zeg ‘de overheid’, 22 procent zegt ‘de werkgever’.

Visie op belangrijke thema’s
De FNV onderzoekt met de Sociale Thermometer wat de visie van werkende Nederlanders is op belangrijke thema’s als ontslagrecht, de kinderopvang, jeugdwerkloosheid, reiskosten en mantelzorg. Dit was deel IV van het onderzoek. Bekijk hier de resultaten op het gebied van mantelzorg en kinderopvang >>

Bron: FNV/ ANP Photo, Roos Koole

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.