Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Werken met risicojongeren; Handboek voor sociale professionals

Hoe bepaalt de professional zijn houding tegenover grensoverschrijdend gedrag van jongeren? Zijn er effectieve interventies en hoe zorg je als professional in moeilijke en agressieve situaties voor je eigen veiligheid? Vragen die professionals die werken met risicojongeren dagelijks tegenkomen. Een brede groep beroepskrachten houdt zich met hen bezig: politie, justitie, sociaalagogische professionals, onderwijs, maar ook politici en bestuurders.
Werken met risicojongeren; Handboek voor sociale professionals

 

Om de professional handvaten te geven in de omgang met deze problemen én met de probleemjongeren is dit boek geschreven. In acht hoofdstukken snijden diverse deskundigen wetenswaardige onderwerpen aan. De schrijvers kiezen drie invalshoeken: Morele dilemma’s bij het werken met risicojongeren, effectieve interventies en veilige werkomstandigheden.

Zo bespreekt Bas Vogelvang de ethische dilemma’s waar sociale professionals mee kampen. Leonieke Boendermaker gaat in op het onderscheid tussen algemeen en specifiek – op een bepaald probleem gericht – werkzame factoren bij interventies. Marjolein de Winter constateert dat er vele honderden (!) interventieprogramma’s zijn voor probleemjongeren, maar de meeste zijn nog nooit op effectiviteit onderzocht. Zij bespreekt twaalf bewezen effectieve programma’s.

Redactie:  Ben Rovers, Maike Kooijman
Uitgever: Avans Hogeschool, Expertisecentrum Veiligheid
ISBN:  978 90 79320 02 8

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.