Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Docudrama over dood Joes Kloppenburg

De dood van Joes Kloppenburg in 1996 is onderwerp van een film geworden. Het docudrama is onderdeel van een lespakket over zinloos geweld voor basis- en middelbare scholen, zo hebben de stichting Kappen Nou en de gemeente Haarlemmermeer vrijdag bekendgemaakt.
Docudrama over dood Joes Kloppenburg

De 26-jarige Joes Kloppenburg uit Badhoevedorp werd in augustus 1996 in de Amsterdamse binnenstad geschopt toen hij een vechtpartij wilde sussen. Hij raakte in coma en overleed later in het ziekenhuis. Joes Kloppenburg geldt als het eerste landelijk bekende slachtoffer van zinloos geweld.

Première
Twee jaar na zijn dood richtten de vader van Joes en enkele vrienden de stichting Kappen Nou op, die strijdt tegen zinloos geweld. De stichting heeft het initiatief genomen voor de film ‘En jij..?’ met bijbehorende themapakketten om zinloos geweld op school te behandelen. De film gaat 24 april in première in het raadhuis in Hoofddorp.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Foto: www.kappenou.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.