Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gestoord

Waarom willen mensen zoveel afvallen dat hun botten uitsteken? Waarom zijn mensen soms zo ongelukkig dat ze niet meer willen leven? Vooral jongeren weten vaak niet wat psychische problemen zijn. Zij vinden mensen met deze problemen maar raar of irritant.
Gestoord

 In het boekje ‘Gestoord’ staat het verhaal van Lieke die met pillen een einde aan haar leven wilde maken. En van de autistische Fouad die het liefst alleen is, want hij begrijpt mensen niet zo goed. Raoul heeft een hekel aan zichzelf na de scheiding van zijn ouders en denkt dat niemand hem de moeite waard vindt. En Irma’s moeder doet een beetje raar. Ze praat in zichzelf en drinkt veel, waardoor ze een tijdje naar een ziekenhuis moet.

Naast de persoonlijke verhalen wordt in korte, vlotgeschreven artikelen uitgelegd wat bijvoorbeeld wanen en psychoses zijn. Waar psychische problemen vandaan komen en hoe je omgaat met mensen die deze problemen hebben. In plaats van hen uit te lachen of bang te worden, kun je in ieder geval proberen ze te begrijpen, stelt een van de auteurs. Er bestaat voor jongeren nauwelijks voorlichtingsmateriaal over psychische aandoeningen. GGZ Informatiepunt Leiden besloot hierop een boekje uit te geven om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Wegens de grote belangstelling is het boekje toe aan de tweede druk.

Auteurs: Arjen Bergman, Steven Dupré, Roos Geerse, Wouter Kusters
Uitgever:  GGZ Informatiepunt Leiden
ISBN:  978 90 477020 16
Prijs:  € 7,50

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.