Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Werk vooral bij uithuisplaatsingen beter samen met ouders en niet tegen hen’

In de media komen veel berichten voorbij over problemen bij jeugdzorg en de gecertificeerde instellingen. Vaak in verband met een ingrijpende gebeurtenis als uithuisplaatsing. Advocaat Mieke Krol maakt zich sterk voor ouders die met deze instanties te maken krijgen en ze heeft vijf tips voor sociaal werkers om tot een betere band met ouders te komen.
Foto Pixabay
Premium

1 Geef cliënten het gevoel dat ze kunnen samenwerken met hun gezinsvoogd

Dat betekent voor Krol bijvoorbeeld cliënten bellen als een melding binnenkomt, hen de kans geven hun kant van het verhaal te vertellen en geen onwaarheden beschrijven in stukken. Krol: ‘Een goede jeugdzorgwerker weet dat het om meningen gaat en neemt niet alle meldingen en meningen als feit aan. Daarbij schaart deze gezinsvoogd niet alles onder het kopje ouders, maar is transparant in

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Ik ken spijtig genoeg van heel dichtbij een heel trieste case. Mijn vriendin is al meerder jaren van haar dochter gescheiden. Dochter wordt nu door twee vrouwen opgevoed. Is daar dood ongelukkig. Is ook al onheus betast. Het hele systeem is zo ontzettend ziek. Ik ben zelf ook therapeut en mijn vriendin zou ik willen opleiden voor therapeut. Ze is ontzettend wijs en heel krachtig. Ik weet zelf niet of ik zo krachtig zou zijn als ik zou zien dat mijn dochter afglijdt door het systeem. Ik mag God op mijn blote knieën bedanken dat mijn kinderen nooit door dat systeem gevangen zijn. Je komt er niet meer uit ook al zou dat voor het kind het beste zijn. Dat is mijn persoonlijke ervaring.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.