Welzijn is een onmisbaar deel van de zorg’

Student verpleegkunde Teun Toebes (20) maakt hartverwarmende en ontroerende video’s over mensen met dementie en de zorg. Dat leverde hem deze maand de George Maduroprijs op, de nationale prijs voor jongeren die zich belangeloos inzetten voor de samenleving. ‘Fantastisch dat mijn boodschap nu zoveel aandacht krijgt’, zegt Teun breed lachend. ‘Er is nog een wereld te winnen in de menswaardige zorg voor ouderen.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Teun Toebes: ‘Welzijn is een onmisbaar deel van de zorg’
Foto: Annelies van der Woude

Teun geeft betekenis aan het begrip welzijn. Hij creëert geluksmomentjes simpelweg door mensen tijd en aandacht te geven, vriendelijk te zijn en iets leuks met hen te ondernemen of te dansen in de silent disco. De video’s die hij hiervan maakt ,deelt hij via social media op zijn eigen YouTube kanaal sTeun en Toeverlaat.

Opleven

In zijn serie ‘Knus in de BUS’ laat hij bijvoorbeeld zien dat liefde mensen van alle leeftijden met elkaar verbindt. En in de serie ‘Terug naar het vak’ gaat Teun samen met mensen met dementie en hun naasten terug naar hun beroep en

0
867

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.