Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Wat jij kan bijdragen aan de mentale kracht van je cliënt

Niet iedereen gaat even goed om met veranderingen en tegenslag. Gelukkig is mentale kracht te ontwikkelen. En daar kunnen mentaal gevoelige mensen van profiteren, aldus de schrijvers van het boek ‘Mentale kracht: je kunt het gewoon trainen’. Ze geven tips.
Foto: iStock
Premium

‘Mentale kracht’ is de eigenschap die bepaalt hoe je omgaat met veranderingen, uitdagingen, stress en tegenslag, vertellen Erik Kaptein en Colinda van Dijk, twee van de drie de schrijvers van het boek. ‘Wie mentaal krachtig is, komt makkelijker door dit soort situaties heen dan mentaal gevoelige mensen’, vertelt Kaptein. ‘Bij hen komen dit soort dingen harder binnen. Dat is niet per se slecht, maar het kan je wel belemmeren.’

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Heel herkenbaar! Ook bij deelnemers aan onze trainingen tegen eenzaamheid zie ik dat: een deel van hen zag óók tijdens lockdowns mogelijkheden om contact te maken (bv in de buurt) en een ander deel trok zich steeds verder terug. Ik dacht dat dit op te kleine schaal was om de moeite waard te zijn, maar lees hier dat het past in het beeld. Leuk!
    Eva Geelen, Bureau Over-ons

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.