Wachtlijsten moeten korter, maar wie gaat de hulp geven?

De Raad voor de Kinderbescherming heeft een te lange wachtlijst, oordeelde de inspectie vorige week. Wachtlijsten betekenen: ga maar terug naar dat onveilige huis. Maar het probleem is groter dan die ene wachtlijst, zegt FNV bestuurder Maaike van der Aar. 'De hele sector is in crisis. Er zijn al instellingen die moeten kiezen: welke kinderen helpen we wel en welke niet. Dan weet je, die kiezen alleen voor de aller ergste gevallen. De kinderen die we nu nog kunnen behoeden voor zo'n crisis helpen we dan niet.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: AdobeStock

De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd tikte vorige week de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) op de vingers: de wachtlijsten moeten korter. Momenteel staan er bijna 2800 kinderen op de wachtlijst die gemiddeld dertig dagen moeten wachten. De norm is tien dagen. De RvdK werkt sinds juni 2018 aan verbetering om uiteindelijk in 2020 maximaal 750 kinderen op de wachtlijst te hebben. Volgens de inspectie gaan ze dat in dit tempo niet halen.

Help

Bestuurder van FNV Zorg en Welzijn Maaike van der Aar hoort regelmatig de verhalen van jeugdhulpverleners die de kinderen moeten opvangen die wachten op zwaardere

0
695

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.