Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Waarom wel investeren in nieuwe technieken en niet in mensen?’

Welke impact heeft een digitale innovatie op je werk? Die vraag zouden professionals zichzelf veel vaker mogen stellen. Anders gaat de kwaliteit van zorg en welzijn ondanks meer efficiëntie mogelijk toch omlaag. Dat benadrukken onderzoeker Wilco Brinkman van het CAOP, het kenniscentrum op het gebied van arbeidszaken, en Paulien van der Meulen, programmamanager Anders Werken in de Zorg Fryslân.
Digitale innovatie kan veel voordelen hebben, maar dan moet je wel zeker weten dat professionals en hun cliënten er echt beter van worden, benadrukken onderzoeker Wilco Brinkman en programmamanager Anders Werken in de Zorg Paulien van der Meulen. Foto Pixabay.

De afgelopen jaren zijn diverse initiatieven gestart om professionals ‘digivaardiger’ te maken. Een voorbeeld is de website digivaardigindezorg.nl. Deze is in 2019 gelanceerd voor de gehandicaptenzorg en ouderenzorg en inmiddels uitgebreid naar de ggz, ziekenhuizen en huisartsen. Zorgverleners kunnen met leermiddelen werken aan hun digitale vaardigheden. Heel goed dat zo’n website er is, maar tegelijk maakt deze ook zichtbaar dat er voor echt anders werken nog veel mist, zegt Van der Meulen. ‘Op deze

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.