Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Waarom sociaal werkers meer tijd voor zichzelf kunnen gebruiken

Veel mensen hebben een zwaar jaar achter de rug, zo ook professionals in het sociaal domein. De coronacrisis hakte erin en zorgde voor een fors hogere werkdruk. Des te belangrijker dus om zo nu en dan te ontspannen en even op adem te komen. Daarom wordt morgen (18 juni) de eerste Hush Day gevierd, een dag om goed voor jezelf te zorgen.
Foto: Kiattisak / stock.adobe.com

Het afgelopen jaar bereikten de verzuimcijfers in de zorg en welzijnssector een hoogtepunt, bleek onlangs uit onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek. In de afgelopen achttien jaar waren die cijfers nog nooit zo hoog als nu. Ook psychische hulpverleners kregen het tijdens de coronacrisis zwaar te verduren, concludeerde het Trimbos-instituut. De werkdruk nam toe en er was sprake van mentale vermoeidheid en verslechterde gezondheid.

Hush Day

Met andere woorden: sociaal werkers hebben er alle baat bij om regelmatig (en zeker nu) stil te staan bij hun eigen welzijn en tijd vrij te maken voor zelfzorg. En dat geldt overigens voor iedereen. Wellicht kan Hush Day, dat morgen (vrijdag 18 juni) voor het eerst plaatsvindt, een goed moment zijn om daarmee aan de slag te gaan. De dag is een initiatief van de Hush Hour Fondation en dient als ‘moment om op adem te komen en voor jezelf te zorgen’, aldus de organisatie.

De Hush Hour Foundation stelde twee pakketten samen, één voor bedrijven en één voor individuen, die helpen om tot rust te komen. Je vindt ze hier.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.