Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorlichters ouderenmishandeling het land in

35 Voorlichters gaan het land in om ouderen voor te lichten over wat ouderenmishandeling is en wat zij er tegen kunnen doen. De voorlichters zijn aangesloten bij de ouderenbonden ANBO, UniekBO, PCOB en NOOM.
Voorlichters ouderenmishandeling het land in
Foto: VWS

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) heeft de voorlichters een bewijs van deelname uitgereikt. De voorlichters hebben een speciale training gevolgd om hun taken te kunnen uitvoeren. De staatssecretaris vindt het belangrijk om een onderwerp als ouderenmishandeling uit de taboesfeer te halen met goede voorlichting, zodat het beter herkend wordt en mensen weten hoe ze hulp kunnen zoeken.

Voorlichting

De 35 voorlichters gaan tot en met 2014 overal in het land in totaal zo’n 350 bijeenkomsten organiseren. Gezamenlijk hebben de vier ouderenbonden een bereik van zo’n 900.000 leden. De voorlichtingscampagne maakt onderdeel uit van het actieplan ‘Ouderen in veilige handen’ dat in 2011 is gelanceerd door het kabinet. Het Actieplan ‘Ouderen in veilige handen’ heeft tien concrete acties om ouderenmishandeling tegen te gaan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.