Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorkomen kindermishandeling verdient een prijs

De genomineerden voor de Jan Brouwerprijs 2009 zijn bekend. De prijs van twintigduizend euro is bestemd voor projecten en activiteiten die kindermishandeling voorkomen. Het is voor de zesde keer dat de prijs wordt uitgereikt.
Voorkomen kindermishandeling verdient een prijs

STUKYOUTOO is één van de genomineerden. Volgens de jury is dit een vernieuwend en taboebrekend project. Het doel is dat jongeren, die mishandeld of misbruikt worden of hierover een mening hebben, filmpjes maken. De filmpjes worden op de site van het project en op YouTube geplaatst. Door het gebruik van moderne media kunnen jongeren zelf aan hun leeftijdsgenoten de gevolgen van kindermishandeling laten zien en het onderwerp bespreekbaar maken.

Vernieuwend
De Jan Brouwerprijs wordt voor de zesde keer uitgereikt. Later dit najaar zullen de winnaars bekend worden gemaakt. Met de prijs willen De Stichting Jan Brouwerfonds en de Stichting Voorkoming van Kindermishandeling initiatieven stimuleren die op een vernieuwende manier werken aan het voorkómen van kindermishandeling.

Laagdrempelig
De tweede genomineerde is het project VoorZorg – Verpleegkundige ondersteuning bij zwangerschap en opvoeding. Hierbij wordt vanuit de basis gewerkt, namelijk nog vóór het kind geboren is. Verpleegkundigen van de jeugdgezondheidszorg leggen huisbezoeken af tijdens de eerste zwangerschap van aanstaande moeders met een ‘verhoogd’ gezondheidsrisico. Dat zijn bijvoorbeeld vrouwen met een laag inkomen of die te maken hebben met psychiatrische problemen. De jury was vooral te spreken over de laagdrempeligheid, het bereik en de positieve reacties op het project.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.