Voor positieve gezondheid van ouderen zijn sociaal professionals nodig

'Investeren in de sociale basis en in sociaal professionals. Dat zijn dé randvoorwaarde om ouderen zo lang mogelijk, met een goede kwaliteit van leven, thuis te kunnen laten wonen. Hierbij is het concept van positieve gezondheid de basis om vast te stellen hoe de sociale basis kan worden versterkt.' Dat is één van de eerste conclusies van een onderzoek van oud-Sociaal Werkers van het Jaar Jenny Zwijnenburg en Sjef van der Klein.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Voor positieve gezondheid van ouderen is sociaal werk nodig
Foto: iStock

Om ervoor te zorgen dat ouderen daadwerkelijk langer thuis kunnen wonen moet de sociale basis in gemeenten worden versterkt. Maar wat betekent dat in de praktijk? Jenny Zwijnenburg en Sjef van der Klein onderzoeken dit in opdracht voor het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Lees hier over het eerste deel van dit onderzoek.

Onontbeerlijk

Inmiddels hebben Zwijnenburg en Van der Klein 75 casussen geanalyseerd en geconstateerd hoe sociaal professionals het verschil kunnen maken voor ouderen in de wijk. ‘We hebben samen met negen andere sociaal professionals gekeken naar hoe een sterke sociale basis kan bijdrage aan een positieve gezondheid

0
898

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.