Voor elke jongere met LVB moet een toekomstplan komen’

Jongvolwassenen zonder startkwalificatie lukt het niet goed om mee te doen in de samenleving. Dat blijkt uit onderzoek van het Toezicht Sociaal Domein. Het gaat veelal om jongeren met een licht verstandelijke beperking. Ze kunnen gemakkelijk van de radar raken bij professionals, zegt Erie Merkus van het Landelijk Kenniscentrum LVB.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto AdobeStock

Een flink deel van de jongeren die zonder startkwalificatie van het speciaal onderwijs of van het Praktijkonderwijs komen, heeft geen werk en geen uitkering. Dat blijkt uit het onderzoek van Toezicht Sociaal Domein (TSD), onderdeel van het ministerie van VWS. ‘Het is onbekend hoe zij invulling geven aan de dag’, aldus de TSD. Onduidelijk is ook waarom het niet lukt om deze groep jongvolwassenen mee te laten doen in de maatschappij.

Uitval uit het speciaal onderwijs

Voor Erie Merkus, beleidsadviseur bij het Landelijk Kenniscentrum LVB, is het wel duidelijk waarom dat niet lukt. ‘Het zit in de aard van de

0
1193

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.