Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Volkstuinen tegen depressie

In de gemeente Leeuwarden komen binnenkort volkstuintjes die een helende werking hebben op mensen met depressieve klachten of overgewicht. De gemeenteraad is akkoord gegaan met het voorstel van Pal GroenLinks.
Volkstuinen tegen depressie

‘Mensen met een volkstuin zijn gezonder. Ze gaan er op de fiets naar toe, zijn tussen het groen bezig en eten gezonde groenten’, zei het raadslid Gerben Hoogterp van de partijencombinatie Pal GroenLinks.

Vogelaarwijk
De gezonde volkstuintjes worden aangelegd in de wijk Heechterp-Schieringen in de Friese hoofdstad. De wijk behoort tot de zogenoemde Vogelaarwijken, achterstandsbuurten die met geld van minister Ella Vogelaar moeten uitgroeien tot ‘prachtwijken’.

Armoede
Heechterp-Schieringen is volgens Hoogterp een van de armste plekken van Nederland. Volkstuintjes zouden daarom ook goed zijn tegen armoede, omdat de bewoners door zelf groenten te kweken geld besparen. Naast het telen van groenten hebben mensen ook steeds meer bloemen op volkstuinen. Volgens Hoogterp is dat een remedie tegen stress en depressies.

(Bron: ANP en

Pal GroenLinks

)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.