Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vogelaar wil bewoners betrekken bij aanpak wijken

Minister Ella Vogelaar wil bewoners meer betrekken bij de wijk waarin zij wonen. De komende drie jaar trekt de bewindsvrouw daar 75 miljoen euro voor uit. Dat blijkt uit een brief die Vogelaar vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Vogelaar wil bewoners betrekken bij aanpak wijken

Bewoners in de veertig probleemwijken kunnen tot en met 2011 rekenen op 45 miljoen euro. Verder stelt minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie de komende drie jaar 30 miljoen euro beschikbaar voor bewoners in de G31, de 31 grootste steden van Nederland.

Extra budget
Het totale budget van 75 miljoen euro maakt deel uit van de 300 miljoen euro die Vogelaar extra uittrekt voor de wijken. Zij stelde dat bedrag eind vorige week beschikbaar. Uit die som maakt de minister 4 miljoen vrij voor de aanleg van volkstuinencomplexen en 4 miljoen voor het behoud van waardevolle en markante gebouwen in de veertig wijken.

Eigen initiatieven
Vogelaar noemt het belangrijk dat bewoners betrokken worden bij verbeteringen van hun wijk. Zij moeten daarvoor ook zelf met initiatieven kunnen komen. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.