Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

VNG: ‘Marcouch is een bruggenbouwer’

Ahmed Marcouch, voorzitter van het stadsdeel Slotervaart in de gemeente Amsterdam, heeft woensdag de Prijs der Gemeenten ontvangen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft hem onderscheiden omdat Marcouch ‘een actief bruggenbouwer is tussen de vele nationaliteiten en bevolkingsgroepen in het stadsdeel Slotervaart’.
VNG: 'Marcouch is een bruggenbouwer'

De stadsdeelvoorzitter kreeg de prijs uit handen van voorzitter Annemarie Jorritsma tijdens het jaarcongres van de VNG in Flevoland. Het juryrapport prijst Marcouch als ‘wars van taboes’ en ‘een herkenbaar pleitbezorger voor de emancipatie van mensen met minder kansen in zijn stadsdeel’. Ook is de jury onder de indruk dat de PvdA-politicus er niet voor terugschrikt om criminele jongeren aan te pakken.

Het land uit
Dat bleek in april nog, toen Marcouch ervoor pleitte twee criminele Marokkaanse broers het land uit te zetten. De broers maken deel uit van de Piet Mondriaangroep, een club criminele jongeren in Slotervaart. Marcouch trad in april 2006 aan als voorzitter van het stadsdeel Slotervaart van de gemeente Amsterdam.

Lees ook:

Marcouch: ‘Welzijnswerkers moeten religie in hun werk meenemen’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: ANP/Foto: ANP/Valerie Kuypers

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.