Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vier jaar LDP: dementie op de kaart

Het Landelijk Dementieprogramma (LDP) had als doelstelling de zorg- en dienstverlening aan personen met dementie en hun mantelzorgers substantieel te verbeteren in vier jaar tijd, uitgaande van het cliëntenperspectief. Het programma startte in 2004 en eind 2008 werd geïnventariseerd wat het precies heeft opgeleverd.
Vier jaar LDP: dementie op de kaart

Met als uitgangspunt ‘laat duizend bloemen bloemen’ zijn in 57 deelnemende regio’s verbeterprojecten gestart, in totaal 206. Een deel van deze projecten is na vier jaar succesvol gebleken. Dat houdt in dat er zichtbaar een direct resultaat voor de cliënt is en dat aanzienlijke aantallen cliënten of professionals profiteren van het resultaat. De auteurs geven kort aan welke projecten in welke regio’s op bepaalde probleemgebieden het meest succesvol waren. Op de bijgeleverde usb-stick staat een compleet overzicht van succesvolle projecten.

In de publicatie zijn aparte hoofdstukken ingeruimd voor het creëren van draagvlak onder professionals en bestuurders, de focus op het cliëntenperspectief, de financiering en de verankering van de projecten.
Het meest intrigerende hoofdstuk schetst de ideale regio, waar de zorg voor dementiepatiënten perfect is geregeld. Op de usb-stick worden de bouwstenen voor zo’n ideale wereld toegelicht.

Auteur:  Petra ter Veer (red.)
Uitgever:  Vilans, CBO en Alzheimer Neder-  land
ISBN:  978-90-8839-058-6
Prijs:  € 12,50, incl. usb-stick, te bestellen via www.vilanswebwinkel.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.