Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Zelfvertrouwen is de krachtigste brandstof’

Handel vooral vanuit mens zijn en vanuit verbinding, adviseert Danny Dijkhuizen. Danny is overlevende van een gezinsdrama: zijn moeder en twee broertjes werden vermoord terwijl hij, elf jaar oud, lag te slapen. Nu geeft hij als ervaringsdeskundige lezingen aan professionals en workshops aan kinderen om hun veerkracht en zelfvertrouwen te vergroten.

Verschil maken

‘Zelfvertrouwen is de krachtigste brandstof die we in ons hebben’, zegt Danny Dijkhuizen. ‘Die maakt dat we tot dingen in staat zijn waarvan we van te voren dachten: dat gaat me nooit lukken.’ Als ervaringsdeskundige en getuige van huiselijk geweld en kindermishandeling wil hij deze boodschap meegeven aan zijn publiek: hoe belangrijk het is dat elk kind, elk mens, zich gezien en gehoord voelt en het gevoel krijgt dat hij of zij er mag zijn. Op die manier kan je volgens hem het verschil maken voor anderen.

Op 7 december spreekt ervaringsdeskundige en motivational speaker Danny Dijkhuizen over hoe professionals het verschil kunnen maken voor cliënten met wie het (tijdelijk) niet goed gaat, op het Zorg+Welzijn Congres Ervaringsdeskundigheid in het Sociaal Domein.

Mens zijn

Hij praat daarbij uit eigen ervaring. Na het gezinsdrama waarbij hij zijn moeder en twee broertjes verloor, had hij veel steun aan een meester op school, een tante en het pleeggezin waar hij terecht kwam.  ‘Al die waardes die zij mij hebben meegegeven, probeer ik nu door te geven aan anderen. ‘Handel vooral vanuit mens zijn en vanuit verbinding, luidt daarbij zijn belangrijkste advies aan professionals die met kinderen en jongeren werken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.