Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Verpleegzorgplek wordt eenzijdig een taak voor de mantelzorger’

Kwetsbare ouderen worden vanwege personeelsgebrek uit het verpleeghuis gehouden. Zij krijgen een dagprogramma en –zorg in een zorginstelling en gaan ’s avonds weer naar huis waar de mantelzorger de zorg, ook ’s nachts, alleen op zich neemt. Dat is het idee achter de verpleegzorgplek van minister Helder van Volksgezondheid. Liesbeth Hoogendijk, directeur van MantelzorgNL, wil ondersteuning voor deze nieuwe taken van mantelzorgers.
© PIKSEL / Getty Images / iStock
Premium

Minister Helder van Volksgezondheid heeft het idee geopperd om verpleeghuisplekken te vervangen door zogenoemde verpleegzorgplekken thuis. Daarmee doet de minister volgens belangenorganisatie MantelzorgNL, een ‘nadrukkelijk beroep op mantelzorgers om (verpleeghuis-) zorg over te nemen’.  Dat gaat de belangenorganisatie echt te ver. Liesbeth Hoogendijk, directeur van MantelzorgNL: ‘Deze zorg is voor mantelzorgers te zwaar, dat heeft de coronacrisis al bewezen toen zij een groot deel van de zorg moesten overnemen. Mantelzorgers zijn daarnaast onvoldoende toegerust

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.