Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vernieuwende arbeidsprojecten voor mensen met beperking

Organisaties en bedrijven die een vernieuwend project hebben om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen, kunnen zich melden bij Cedris. De landelijke vereniging voor sociale werkgelegenheid en re-integratie komt met de Waarderingsprijs.
foto Fotolia

De deelname van mensen met een beperking aan arbeid is van groot belang. Voor de participatie van de mensen zelf, maar ook om de afspraak uit de Participatiewet na te komen. De landelijke vereniging voor sociale werkgelegenheid Cedris introduceert de “Waarderingsprijs”. Dit initiatief is bedoelde om vernieuwende projecten of programma’s, die banen opleveren voor mensen die extra begeleiding nodig hebben, in de spotlights te zetten.

Cheque

Wie voor de prijs in aanmerking wil komen, kan zich aanmelden bij Cedris. Aan de prijs is een award en een cheque ter waarde van € 2500,- verbonden, bedoeld om het project te ondersteunen, uit te rollen of verder te ontwikkelen. Het aanmelden van een project kan via www.cedris.nl. De inschrijving sluit 1 december 2017.


Geld-Fotolia-1.jpgWethouders van 209 gemeenten riepen in het voorjaar de Tweede Kamer en het nog te vormen kabinet op om ruim 400 miljoen euro extra beschikbaar te stellen om de Participatiewet goed uit te kunnen voeren. ‘Het wordt gemeenten financieel onmogelijk gemaakt kwetsbare groepen goed te ondersteunen richting betaald werk.’ Lees meer>>


Banen creëren

In 2013 is afgesproken dat werkgevers voor 2026 stapsgewijs 100.000 extra banen creëren voor mensen met een ziekte of een handicap. De overheid zou daar bovenop ook 25.000 banen creëren. Dat blijkt anno 2017 nog  een probleem. De overheid is inmiddels bij wijze van straf op een quotum gezet, omdat ze niet voldoet aan de afspraak.

Voor meer artikelen over de Participatiewet en het creëren van banen, kijk onder: Thema’s> Participatie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.