Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ziek, maar niet naar de dokter durven: voor nieuwkomers is het Nederlandse zorgsysteem te complex

Het Nederlandse zorgsysteem is complex, vooral voor nieuwkomers zonder taal- en cultuurkennis. Zo blijven mensen rondlopen met buikklachten, geldzorgen of trauma van het vluchtverleden, met alle gevolgen van dien. Taalschool Queridon richt zich daarom op de gezondheid van haar cursisten. ‘De stap naar een Nederlandse zorgverlener is soms bijna niet te doen.’
taalschool maakt zorg toegankelijker
Taalschool. Bron: Monica Melton / Unsplash

Stel je voor: je bent nieuw in Nederland, je slaapt slecht en je hebt last van buikpijn, maar je weet niet waar je naartoe kunt. Je bent al bij de huisarts geweest, maar je kon je niet goed uitdrukken, kon je verhaal daardoor niet kwijt en ging teleurgesteld naar huis. Waar kun je dan terecht?

Dan ga je naar iemand die je vertrouwt, en van wie je weet dat hij/zij

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Geert Wilders heeft een sociale, politieke en gezondheidszorgramp voor Nederland veroorzaakt. Onze reputatie is veranderd van een maatschappelijk verantwoord land naar een land waar een groot aantal Nederlandse kiezers nu op een islamofobe, extreemrechtse partij heeft gestemd: de PVV. Het lijkt erop dat deze verkiezingen helaas een internationale secundaire boycot van Nederlandse goederen en diensten hebben veroorzaakt. We hebben een sterke behoefte aan meer medische zorgverleners en een groot tekort aan bezorgers. De internationale werknemers die ooit deze posities vervulden, zoeken nu elders naar een meer kosmopolitisch vriendelijke werkplek.
    De Nederlanders die op deze Chemische Blonde hebben gestemd, hebben onze levensstandaard alleen maar verlaagd en onze ooit uitzonderlijk uitstekende reputatie als vriendelijk land om te bezoeken en te werken verduisterd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.