Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uit Vrije Wil naar Den Haag voor legalisatie stervenshulp aan ouderen

De groep Uit Vrije Wil heeft 125 000 steunbegtuigingen verzameld voor hun initiatief Voltooid Leven. Dinsdag worden deze overhandigd aan de Kamercommissie burgerinitiatieven met als doel het onderwerp hulp bij zelfdoding bij ouderen op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen.
Uit Vrije Wil naar Den Haag voor legalisatie stervenshulp aan ouderen

Uit Vrije Wil – dat gesteund wordt door onder andere oud-politicus Hedy d’Ancona, oud-politicus Frits Bolkestein en cabaretier Paul van Vliet – staat op het standpunt dat deskundige, zorgvuldige en toetsbare stervenshulp aan ouderen, die daarom vragen, niet langer strafbaar hoort te zijn. Hedy d’Ancona schrijft bijvoorbeeld op de website van de groep dat de wetgeving rondom hulp zij zelfdoding voor haar een ‘onvoltooid stukje van de emancipatie’ is.

Dood

In Netwerk meer over het initiatief Voltooid Leven. Netwerk spreekt met Eugène Sutorius, hoogleraar strafrecht UvA en één van de initiatiefnemers van de groep, en met Albert Heringa. Zijn moeder Moek Heringa koos op 99-jarige leeftijd voor een zelfregisserende dood, haar familie ondersteunde haar hierbij.

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Bron: Netwerk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.