Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twijfels over dood bejaarde vrouw in zorgcentrum

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) doet onderzoek naar de twijfelachtige dood van een 91-jarige vrouw in een zorgcentrum van de Van Neynselgroep in Den Bosch. Volgens de zorgorganisatie is ze uit bed gevallen, de familie en GGD-arts vermoeden iets anders.
Twijfels over dood bejaarde vrouw in zorgcentrum
Foto: ANP Photo

Het NFI laat sectie verrichten op de overleden vrouw. Een woordvoerder van de politie heeft dat donderdag gezegd naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf. De vrouw zou zijn overleden na een val uit bed, maar GGD-arts kreeg twijfels over die verklaring. Ook de nabestaanden geloven niet dat ze is gevallen. De vrouw had volgens hen een gebroken nek, twee blauwe ogen, gebroken neus, vier gebroken ribben, verwondingen aan de knieën, grote wond op het scheenbeen en vier hoofdwonden. Ze vermoeden dat de vrouw onvoorzichtig is behandeld of is mishandeld. De politie wacht de uitkomst van het NFI-onderzoek af.


Kwetsbaar

De zorginstelling zelf heeft al een intern onderzoek uitgevoerd naar het incident en heeft de conclusies daarvan doorgegeven aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). ‘Uit ons onderzoek bleek dat het een valincident was. Dat is niet ongebruikelijk bij ouderen. De gevolgen van dit soort incidenten bij oude mensen kunnen ernstig zijn, ze zijn erg kwetsbaar’, zei bestuurder Guus Bannenberg van de instelling donderdag.

Klachten

De inspectie heeft het zorgcentrum gevraagd de klachten van de familie nader te onderzoeken. Daarom is de instelling begonnen met een extern onderzoek. ‘Wij hebben begrip voor de vragen van de familie’, aldus Bannenberg. Dit onderzoek zal naar verwachting nog een aantal weken duren.

Meer meldingen

De inspectie laat weten nog meer meldingen over de instelling te hebben gehad. Over de aard en het aantal kan een woordvoerder niks zeggen. De inspectie doet onderzoek. ‘We nemen de meldingen zeer serieus en zijn er intensief mee bezig.’

De afbeelding bij dit artikel is ter illustratie. Het betreft niet de persoon of de instelling genoemd in dit artikel.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.