Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toch subsidie voor hulpsite 113online

De subsidie voor de hulpsite 113online, gericht op suïcidepreventie, wordt in 2011 toch voortgezet. Het ministerie van VWS en de zorgverzekeraars hebben dit in gesprek met de stichting besloten.
Toch subsidie voor hulpsite 113online

Stichting 113Online is een zorgaanbieder op het gebied van zelfmoordpreventie. De site biedt via internet en telefoonhulpverlening ondersteuning aan suïcidale mensen, hun naasten, betrokkenen en eventuele nabestaanden.

Anoniem
Minister Edith Schippers laat in een brief aan de Tweede Kamer weten de subsidie te continueren in 2011. Ondertussen zoeken de betrokken partijen een structurele oplossing voor de financiering van de zorg. Daarvoor is mogelijk een wetswijziging nodig, stelt de minister. De Zorgverzekeringswet voorziet namelijk niet in online zelfmoordpreventie omdat de hulpvragers anoniem zijn.

Zelftest
Het voortbestaan van de website werd bedreigd toen bleek dat de subsidie zou komen te vervallen. 113Online zou het dan nog tot april 2011 kunnen uitzingen. Cijfers maken duidelijk dat de site belangrijke hulp biedt bij nood. Gemiddeld doen dertig mensen per dag de online zelftest; meer dan driekwart van hen blijkt ernstig suïcidaal te zijn.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neemhier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Rijksoverheid.nl/foto stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.