Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Studenten en stille pijn

Studeren, feesten, op kamers en geldgebrek. Het lijken de belangrijkste ingrediënten van het studentenleven. Maar niet alleen het stukje maand dat aan het einde van het geld overblijft en het halen van tentamens is wat studenten bezighoudt. Eenzaamheid, somberheid en angsten komen regelmatig voor bij deze jonge volwassenen.
Studenten en stille pijn

Hulpverleners, ouders en docenten zijn vaak in de veronderstelling dat studenten vanzelfsprekend gezond zijn. Toch blijkt uit onderzoek dat juist deze groep geen hulp zoekt als het niet zo goed gaat. Uitstel van hulp vragen kan de problemen verergeren, leiden tot studievertraging en studie-uitval.
De studententijd is een ingrijpende en verwarrende levensfase die zorgt voor veel onzekerheid. Aandacht voor het perspectief van de student is cruciaal om het hulpzoekgedrag te begrijpen, zo stellen de auteurs. Met zes profielen maken ze duidelijk welke factoren het vragen om hulp juist verhinderen. Het geschonden zelfbeeld en prestatiedrang, geen aansluiting vinden, het ontwikkelen van een nieuw ‘ik’, het losmaken van ouders en familie. Het boek geeft hulpverleners, ouders, docenten en studenten inzicht in het gezondheidsgedrag, om zo de overwegingen van studenten om geen hulp te zoeken beter te leren begrijpen. Het boek geeft adviezen en aanwijzingen voor signalering om de behoefte aan zorg en het aanbod iets dichter bij elkaar te brengen.

Titel: Studenten en stille pijn
Auteurs:  Nick. W. Verouden, Peter Vonk, Frans J. Meijman
Uitgever:  Elsevier Gezondheidszorg
Prijs:  € 14,95

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.