Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stemmen op de Appeltjes van Oranje

Het Oranje Fonds reikt elk jaar het Appeltje van Oranje uit aan het sociale project dat het grote verschil maakt voor mensen in de samenleving. Het thema dit jaar is: ‘De kracht van samen, vrijwilligers doen mee(r)’. De digitale stembus is geopend.
foto: Oranje Fonds

Tot 17 januari kan iedereen in Nederland stemmen op een van de 40 projecten die zijn geselecteerd voor de Appeltjes van Oranje 2019. Het thema van dit jaar is: De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r). De kanshebbers voor de appeltjes weten allemaal op een buitengewone manier vrijwilligers te mobiliseren en enthousiast te houden om zo anderen te helpen.

Appeltjes van Oranje

Alle projecten die kans maken op een Appeltje van Oranje zijn hier te vinden>> Het gaat bijvoorbeeld om het project Jobhulpmaatje in Zwolle, het project ontmoetingsnetwerk voor kwetsbare mensen in Houten, maar ook het project Dorpscoöperatie in het Limburgse Heide.

Geldbedrag

Er zijn drie Appeltjes van Oranje te vergeven. De prijzen worden in mei 2019 uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Maatschappelijke problemen

Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: ‘Wij roepen iedereen in Nederland op hun stem te laten horen. Iedere kanshebber biedt een oplossing voor een maatschappelijk probleem. Of ze nu mensen uit de armoede halen, kleine dorpen leefbaar houden of kinderen een mooie toekomst geven. Door op jouw favoriet te stemmen kun je laten zien wat jij belangrijk vindt en welke oplossingen jij ziet voor maatschappelijke problemen.’

Meer informatie en natuurlijk jouw stem uitbrengen kun je hier>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.