Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Steeds meer groepen doen beroep op voedselhulp

Het Rode Kruis ziet, mede door de coronacrisis, dat steeds meer groepen een beroep doen op voedselhulp. Anderzijds is er nog steeds schaamte om om deze hulp te vragen. Hoe kunnen hulpverleners deze mensen helpen?
Voedselbank

Waar de voedselhulp voorheen vooral nodig was voor ongedocumenteerden, dak- en thuislozen en arbeidsmigranten, ziet het Rode Kruis dat nu ook studenten, ondernemers en alleenstaande ouders om hulp vragen.

Sinds mei vorig jaar werden er 2.200 boodschappenkaarten en voedselpakketten per week verstrekt, die hulp wordt de komende weken uitgebreid tot een aantal van zesduizend per week, zo schrijft het Rode Kruis. Met de boodschappenkaarten kunnen mensen in nood zelf boodschappen

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

2 REACTIES

  1. Juist nu er steeds meer mensen niet meer rond kunnen komen door de coronacrisis is er geen reden voor schaamte en kunnen we nu doorpakken. Jammer dat dit artikel alleen ingaat op het ledigen van nood en niet ingaat op structurele ondersteuning om mensen weer perspectief te bieden.
    Bevestigt eerdere uitspraak “Als je arm bent moet je in de rij staan en beoordeeld worden door gulle gevers”.

  2. Lees alle reacties
  3. Ja ben mee eens ik zie ook dat veel mensen minder te besteden hebben voor basis behoefte zoals eten. Dit is echt schrijdend en we moeten beter beleid voeren zodat mensen geholpen kunnen worden in hun basis behoefte. Vooral afgelopen jaren zie ik ook sinds 2011 groep groter worden. Maar ook een basis behoefte als zorg zoals tandarts, ziekenhuis, fysiotherapie en medicatie wordt vermeden puur uit geldgebrek.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.