Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Start campagne aanpak kindermishandeling

Deze week is het ministerie voor Jeugd en Gezin gestart met een grote publiekscampagne over de aanpak van kindermishandeling. Het doel is iedereen bewust te maken van zijn verantwoordelijkheid om signalen van kindermishandeling te melden.
Start campagne aanpak kindermishandeling

Elk jaar zijn meer dan 107.000 kinderen slachtoffer van mishandeling. Nog niet de helft van deze kinderen komt terecht bij hulpverleners. Dat is onacceptabel, vindt het ministerie. Daarom start Jeugd en Gezin de campagne Aanpak kindermishandeling.

Omgeving
De campagne richt zich op de omstanders van de mishandelde kinderen. Op vrienden en bekenden, op buren, op ouders van kinderen in de klas, op familie. Kortom, op iedereen die zich bevindt in de omgeving van het mishandelde kind.

Alert
Veel omstanders weten nu niet goed wat zij moeten doen. Bij hen leven twijfels, onzekerheden en angst. Waar kunnen ze advies inwinnen? Waar kunnen ze met hun twijfels terecht? Moeten ze melding maken van hun vermoeden? Wat gebeurt er dan precies? De campagne geeft een antwoord op deze vragen en vergroot de alertheid op signalen van kindermishandeling.

Duur
De campagne zal ruim 2 jaar duren. In januari 2009 maakt minister Rouvoet het vervolg van de campagne bekend.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.