Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sociale winst door wijkteams is ook gezondere ouderenzorg

De inzet van wijkteams vermindert de zwaardere ouderenzorg niet. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB). Het doel van wijkteams was ouderen langer zelfstandig thuis te laten wonen, maar dat gebeurt nog niet. 'Maar wijkteams zorgen er ook voor dat iemand minder eenzaam is en daardoor minder medische klachten heeft. Dat is niet meegenomen in het CPB-onderzoek', zegt Els Hofman van Movisie.
Foto: Axel Bueckert / stock.adobe.com
Premium

In de verschillende gemeenten wordt door de wijkteams wel meer individuele begeleiding en dagbesteding aangeboden, maar de zorgvraag en het aantal opnames in verpleeghuizen loopt niet terug, aldus een recent onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB). Volgens Els Hofman, senior projectleider bij Movisie kan dat meerdere redenen hebben. ‘Je ziet met de intrede van de wijkteams wel een stijgende zorgvraag, maar geen daling in de vraag naar zwaardere zorg. De hoop en verwachting was

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.