Skaeve Huse passend eindstation voor onaangepasten

Skaeve Huse-huisvesting biedt ernstige overlastgevers in de wijk een eigen woning, een eindje weg van de “normale maatschappij”. Hoe werkt zo’n woonvorm? We nemen een kijkje bij het Skaeve Huse project in Eindhoven.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Skaeve Huse passend eindstation voor onaangepasten
Foto: Rhijja Jansen

Een witte Stafford begroet je wanneer je het Skaeve Huse terrein in Eindhoven oploopt. ‘Hij heet Mazzel’, roept een bewoner. ‘Of Geluk. Je mag zelf kiezen.’ De bewoners van dit woonproject hebben op een  bepaalde manier ook veel mazzel. Het lukt hen niet om in een ‘normale’ woning te aarden, omdat ze structurele overlast voor hun omgeving veroorzaakten. Vaak hebben ze een lang traject van verhuizingen achter de rug, sommigen leefden zelfs op straat. Deze woongemeenschap wordt ook wel het ‘eindstation’ genoemd: als dit niet slaagt, belanden de bewoners op straat.

Rare huizen

‘Skaeve Huse’ –vrij vertaald uit het Deens:

0
1183

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.