Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Schulden in beeld: 4 knelpunten waar niemand vrolijk van wordt

Sterk stijgende vaste lasten. Rekeningen die zich opstapelen. Problematische schulden. Hoe krijgen we de mensen die met geldproblemen kampen (beter) in beeld? Zorg+Welzijn schrijft een artikelenreeks over deze vraag. Vandaag de eerste aflevering: 4 knelpunten waar niemand vrolijk van wordt.
Eenmaal arm betekent vaak blijvend arm. Foto: iStock
Premium

1. Het aantal jongvolwassenen met geldproblemen groeit hard

Ten opzichte van 2018 geven meer dan 2 keer zoveel jongvolwassenen (18-35 jaar) aan dat ze moeilijk kunnen rondkomen, van 11 procent naar 26 procent. Dat blijkt uit het Nibud-rapport Rondkomen en betalingsproblemen 2022 dat het Nibud op 12 november presenteerde. De jongvolwassenen geven vooral aan moeite te hebben met de hoge vaste lasten. De inflatie en gestegen energieprijzen lijken de jongvolwassenen hard te treffen, stelt

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Zeker zullen schulden veel problemen geven. MAAR GEWELD ACHTER DE VOORDEUR leverd de ONMOGELIJKHEID om dit op te lossen. En huislijkgeweld komt zo ongekend vaak voor! Geeft zoveel problemen in de nu situaties en naar de volgende generaties! Wordt niet gezien of bespreekbaar door te veel huisartsen. Heeft desastreuze gevolgen voor de gehele maatschappij! En niemand die de kennis heeft of wil hebben door te luisteren, om dit aan te pakken!
    Welterusten allemaal, deze ramp is nu al velen maten ernstiger als dat jullie zien of willen weten!! Schaamteloosheid en leven in totaal onvergelijkbare werelden, in één maatschappij zijn de gevolgen van 30 jaar weg kijken en uitbuiting van het klootjes volk!
    Ik heb gezegd!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.