Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Scholingsbudget voor 5000 welzijnsmedewerkers

Stimuleringsfonds FCB en de overheid stellen ruim 4 miljoen euro beschikbaar voor het scholen van medewerkers in het welzijnswerk. Zowel professionals, staf als het management kunnen zich voor 1 juli inschrijven voor een opleiding om de welzijnssector toekomstbestendig te maken.
Scholingsbudget voor 5000 welzijnsmedewerkers
Foto: ANP XTRA

Op het moment is de financieringspot nog volledig gevuld en kunnen 5.000 welzijnsmedewerkers hiervan profiteren. Iedere deelnemer kan een maximale financiële bijdrage van 900 euro krijgen. De werkgever betaalt minimaal 25 procent, FCB betaalt 25 procent en de overheid draagt 50 procent bij. Zijn de kosten hoger dan is dat voor rekening van de werkgever.

Competenties

FCB vindt competentieontwikkeling is belangrijk gezien de huidige arbeidsmarktsituatie in de welzijnsbranche. Volgens het stimuleringsfonds stelt de samenleving andere eisen aan welzijnsorganisaties dan in het verleden. Daarom wil FCB werkgevers en werknemers een kennisimpuls geven met nieuwe kennis, vaardigheden en gedrag om hen hierbij te helpen.

Opleiding

Welzijnsmedewerkers kunnen zich inschrijven voor opleidingen en trainingen met thema’s als: het begeleiden van  en werken in zelfstandige en zelfsturende teams, het versterken en verbinden van netwerken,  strategisch meedenken en het profileren van je werk. Het aanbod van opleidingen en trainingen staan in de scholingsgids van FCB.

Stappenplan

Wanneer je een opleiding wilt volgen en gebruik wilt maken van het scholingsbudget, moet je organisatie contact opnemen met FCB. Deze toetst vervolgens of de werkgever aan de voorwaarden voldoet en een aanvraag mag indienen. In een stappenplan is terug te zien hoe de procedure precies in zijn werk gaat. De regeling heeft een looptijd van 1 januari 2014 t/m 31 december 2015. Aanvragen kunnen tot 1 juli 2015 opgestuurd worden.

Zorg + Welzijn magazine is veranderd! Heb je het al eens gelezen? Blader hier een van onze nieuwe nummers door >>
En we hebben een mooi aanbod voor je: nu meer dan 40% korting op een abonnement >>

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Jammer dat dit budget alleen is voor mensen die nog werkzaam zijn in het welzijnswerk en niet voor de werkeloze welzijnswerkers. Scholingsbudget kan alleen via werkgever worden aangevraagd, en die heb je niet als je werkeloos bent.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.