Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rutte belooft wijkverpleegkundige te sparen

Wijkverpleegkundigen hoeven niet te vrezen dat ze de komende jaren door bezuinigingen minder goed hun werk kunnen doen of harder moeten werken. Dat heeft het kabinet beloofd op aandringen van de oppositie. De wijkverpleging leek een bezuiniging van 100 miljoen euro boven het hoofd te hangen.
Foto: BURGER / PHANIE / Science Photo

De voltallige oppositie riep het nieuwe kabinet op wijkverpleegkundigen de komende jaren te ontzien. De opdracht die het kabinet de gezondheidszorg wil opleggen om de stijging van de zorgkosten af te remmen, mag niet ten koste gaan van het werk van de verpleegkundige aan huis, vinden partijen van PvdA tot SGP.

Verspilling

Premier Mark Rutte kon zich daarin vinden, maar tekende aan dat het wel mogelijk moet blijven de kosten van de wijkverpleging terug te dringen waar dat kan zonder dat de zorg in de knel komt. Hij wil onder andere eventuele verspilling kunnen aanpakken en de wijkverpleging aanmoedigen haar voordeel te doen met vernieuwende werkwijzen en middelen. De oppositie stemde daarmee in.


‘In een tijd van cadeaus aan multinationals, van overschotten op de begroting; in zo’n tijd is een bezuiniging op wijkverpleegkundigen niet oké.’ Dat schreef voormalig minister Lodewijk Asscher in een brief aan het nieuwe kabinet. Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.