Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruim 2300 mensen doen AWBZ-aanvraag online

Ruim 2300 mensen hebben in januari via de website van het Centrum indicatie zorg (CIZ) AWBZ-zorg aangevraagd. ‘Opvallend veel’, vindt het CIZ. Van de aanvragers wil een relatief groot aantal met een persoonsgebonden budget (PGB) AWBZ-zorg inkopen.
Ruim 2300 mensen doen AWBZ-aanvraag online

Om de papieren rompslomp voor mensen die zorg nodig hebben te beperken, heeft het CIZ een digitaal aanvraagformulier gemaakt. Het formulier is eenvoudiger in te vullen dan voorheen, stelt het CIZ. ‘Deze AWBZ-aanvraag kwam als meest verbeterde formulier naar voren uit het onderzoek “Begrijpelijke Formulieren 2009” van Binnenlandse Zaken.’

Handtekening

Een aanvraag via de website van CIZ is uitsluitend mogelijk voor AWBZ-zorg. Vanaf april 2010 is het mogelijk om met de digitale handtekening DigID een aanvraag helemaal af te ronden via internet. Nu moeten aanvragers nog op enig moment een handtekening op een papieren formulier zetten.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: CIZ

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.