Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rouvoet wil meer aandacht voor kindermishandeling

Het jaar 2009 staat in het teken van kindermishandeling. In het voorjaar start de nieuwe 'Campagne Aanpak Kindermishandeling' van het ministerie voor Jeugd en Gezin. Minister Rouvoet roept alle Nederlanders op alert te zijn op tekenen van kindermishandeling.
Rouvoet wil meer aandacht voor kindermishandeling

Uit onderzoek blijkt dat jaarlijks meer dan 100.000 kinderen slachtoffer zijn van mishandeling. Van deze slachtoffertjes komt nog niet de helft bij de hulpverlenende instanties terecht. Dat is onacceptabel, vindt Rouvoet

Professional
Het signaleren van mishandeling wordt nu nog gedaan door mensen die beroepsmatig met kinderen te maken hebben. Rouvoet vindt dat niet alleen de professional, maar de hele samenleving alert moet zijn en zich moet bekommeren om mishandelde kinderen.

Vragen
De campagne richt zich op vrienden en bekenden, op buren, op ouders van kinderen in de klas en op familie. Deze mensen weten nu vaak niet goed te handelen. De campagne geeft antwoorden op vragen als: Waar kan ik advies inwinnen? Waar kan ik met mijn twijfels terecht? Moet ik melding maken van mijn vermoeden? Wat gebeurt er dan precies? (J&G)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.