Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rouvoet: kabinet maakt beloften niet waar

Het kabinet presteert beneden de maat. Dat zegt vicepremier André Rouvoet (ChristenUnie) zaterdag in De Telegraaf. ‘We hebben het te weinig waargemaakt tot dusverre,’ aldus de minister voor Jeugd en Gezin.
Rouvoet: kabinet maakt beloften niet waar

Volgens Rouvoet is het nog niet te laat om van het kabinet een succes te maken. ‘Als wij beter werk maken van wat we de mensen hebben beloofd, is de tweede helft voor dit kabinet. Maar de bal ligt nadrukkelijk bij ons’, aldus de minister in de Telegraaf. Hij is ervan overtuigd dat de bevolking uitgangspunten van het kabinet als aandacht voor sociale samenhang, het aanpakken van overlast, misstanden en hufterigheid, het investeren in wijken en in jongeren en gezinnen, nog steeds steunt.

Afhaalchinees

De reden van het falende beleid is volgens Rouvoet de complexiteit van de problematiek. Maar ‘Vraagstukken over integratie en wijkaanpak zijn niet per decreet te regelen’, zegt hij in het dagblad. ‘Het is ook een kwestie van lange adem. We zijn geen afhaalchinees: er wordt een signaal afgegeven en wij leveren meteen. Dan kom je jezelf na een tijdje tegen.’

Tandje erbij
Rouvoet vindt het ‘cruciaal’ dat de wijkenaanpak nu van de grond is gekomen. ‘De veiligheid verbetert, het gevoel van onbehagen wordt weggenomen en de integratieproblemen worden opgelost.’ Er moet volgens de minister wel een tandje bij.

Zonder betekenis

De minister belooft zelf  ‘keihard te trekken aan de jeugdproblematiek’, maar vindt ook dat er een aantal resultaten is behaald dat niet geheel ‘zonder betekenis’ is. Hij noemt in de krant de aanpak van kindermishandeling en de nieuwe kinderbeschermingsmaatregelen. De Centra voor Jeugd en Gezin komen van de grond evenals de gedwongen opvoedingsondersteuning bij probleemgezinnen. ‘Bovendien zijn eind dit jaar de wachtlijsten in de jeugdzorg weggewerkt’, aldus Rouvoet.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/De Telegraaf

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.