Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Rotterdamse wethouder geeft salaris weg

De Rotterdamse wethouder Hans Vervat van Economie, Verkeer en Vervoer, geeft zijn salaris weg aan het Fonds Bijzondere Noden in Rotterdam (FBNR). Hij schenkt 8919 euro per maand, vanaf zijn aantreden in het voorjaar tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010.
Rotterdamse wethouder geeft salaris weg

De voormalig havenondernemer vindt dat hij het geld niet nodig heeft. ‘Ik ben geen wethouder geworden voor het geld, als ondernemer wil ik graag de publieke zaak dienen. Zo’n 3000 Rotterdamse huishoudens lukt het financieel niet om de eindjes aan elkaar te knopen, zij zitten in een urgente financiële noodsituatie. Dit noodfonds is voor hen echt een laatste redmiddel en helpt Rotterdammers die door geldproblemen op straat de dreigen te komen staan’, aldus de wethouder.

Ambtsperiode
Vervat trad aan als bestuurder toen de VVD in het voorjaar 2009 uit het Rotterdamse college stapte. Hij schenkt het salaris – 8919 euro per maand, aldus zijn woordvoerder – over zijn hele ambtsperiode tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 aan het Fonds Bijzondere Noden in Rotterdam (FBNR).

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP foto: ANP Valerie Kuypers

2 REACTIES

  1. okee mooi gebaar maar wat erg dat in zo’n rijk land en steeds meer mensen onder de armoede grens leven !! daar moet iets aan gedaan worden , en als al die mensen die boven de 4500 € p maand verdienen dat eens als grens aan houden, genoeg is genoeg ,… toch?

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.