Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdamse corporaties investeren 900 miljoen in probleemwijken

Het Rijk, de gemeente Rotterdam en woningcorporaties investeren de komende jaren ruim een miljard euro in de zeven Rotterdamse probleemwijken. Minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) en wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken) ondertekenden daarover maandag een overeenkomst.
Rotterdamse corporaties investeren 900 miljoen in probleemwijken

Ook presenteerde Schrijer de plannen voor de verbetering van de wijken. De gemeente hoest 212 miljoen euro op, woningcorporaties investeren de komende tien jaar bijna 900 miljoen extra. Het Rijk legt tot 2011 60 miljoen euro bij, waarvan 15 miljoen euro voor bewonersinitiatieven. De afspraken met corporaties zijn eind vorig jaar al voorbereid.

Investeringen
Het geld wordt de komende jaren geïnvesteerd in verbetering van de veiligheid, integratie en het woon-, werk- en leerklimaat in de wijken. Zo worden onder meer sloopplekken ingericht als (speel-)tuinen, worden bewoners gestimuleerd hun huizen op te knappen, investeren betrokken partijen in sportfaciliteiten en gaan ze leegstand van winkels proberen te voorkomen.

Meeste probleemwijken
Rotterdam heeft van alle steden de meeste probleemwijken, zeven in totaal. Het zijn Oud West, Oud Noord, Bergpolder, Overschie, Oud Zuid, Vreewijk en Zuidelijke Tuinsteden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.