Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Rem op dure zorg in laatste levensfase’

Een grote groep ouderen vindt dat er een rem moet komen op zeer dure zorg in de laatste levensfase. Dat blijkt uit een onderzoek van het tv-programma Debat op 2 in samenwerking met ouderenbonden ANBO en Unie KBO. De onderzoeksresultaten zijn zaterdag bekendgemaakt.
'Rem op dure zorg in laatste levensfase'

Van de 6544 ondervraagde ouderen (55+) is 39 procent voor een beperking van zeer dure zorg in de laatste fase. Bijna een derde van de ondervraagden is hier juist tegen, blijkt uit het onderzoek.

Naderend levenseinde
De beperking geldt wat de ouderen betreft alleen in het geval van een naderend levenseinde. Een ruime meerderheid (61 procent) wil dat bij ziekte alles uit de kast wordt getrokken aan behandelingen en medicijnen, aldus het onderzoek.

Niet te betalen
Een even groot aantal ouderen vreest de eigen zorg over een paar jaar niet meer te kunnen betalen. Ruim driekwart is bang in de toekomst de benodigde zorg niet meer te krijgen.

Gepensioneerd
De onderzoekers van Debat op 2 hebben een representatieve groep van 9427 ouderen benaderd met de vraag de online vragenlijst in te vullen. Ruim 6500 van hen gaven hier gehoor aan. Van de respondenten is 81 procent gepensioneerd en verdient de helft minder dan modaal.

Bron: ANP / ANP Photo, Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.