Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Programma om ouderen langer thuis te houden is ‘buitengewoon teleurstellend’

Het kabinet trekt 340 miljoen euro uit voor het programma Langer Thuis. Doel is zelfstandig oud worden in de eigen omgeving beter mogelijk te maken. Hoogleraar Jan Willem Duyvendak is kritisch. ‘Het gaat al mis bij de titel van het programma. Daarmee wordt gesuggereerd dat nóg meer mensen nóg langer thuis moeten blijven wonen. Het is zeer de vraag of dat wenselijk is.’
Programma om ouderen langer thuis te houden is ‘buitengewoon teleurstellend’
Foto: Fotolia
Premium
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Beste mevrouw/mijnheer,
    MIJN VERHAAL : Omdat ik e.e.a. al aan zag komen en mijn echtgenote in 2014 al thuis behandeld werd COPD nr.4 Gold heb ik de volgende maatregelen genomen : zij werd even tijdelijk opgenomen in een verpleegtehuis in Hellevoetsluis en ik maakte een kamer klaar voor een buitenlandse verzorgster terwijl ik ook PGB aan vroeg. Mijn echtgenote wilde thuis verpleegd worden en overlijden. Op 23 september 2014 heb ik haar samen met Halina uit dat verpleegtehuis gehaald en is tot aan 27 maart 2016 door diverse buitenlandse dames verzorgd en ik was haar therapeut omdat wij geen geschikt iemand konden vinden. Dit PGB geld was ruim voldoende om de kosten te dekken. Zo kan het dus ook voor diverse mensen die in zo een situatie zitten. De problemen lagen NIET bij ons maar bij het veranderde systeem m.i.v. 2015. Ik kan hier een boek over schrijven. Alle lof voor die buitenlandse organisaties die mij geholpen hebben.
    Met vriendelijke groet
    F.W. van der Heiden

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.