Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Probleemjongeren via voetbal aan de bak

Filmmakers Mascha en Manfred Poppenk filmden een half jaar lang acht blowende, gamende jongeren met verschillende beperkingen en problemen die met een voetbalproject aan de bak willen komen. Werkgevers moeten met deze jongeren aan de slag, willen zij aan het 5% quotum voor mensen met een arbeidsbeperking voldoen.

Voetbal lijkt het nieuwe overheidswapen in de strijd om probleemjongeren van de bank en op een werkplek te krijgen. De documentairemakers kozen FC Assen als arena en filmden één team ‘met beperkingen’.

Verslaving

De problematiek van de jongeren variëert van borderline, schizofrenie tot verslaving en ouderschap op jonge leeftijd. Verreweg de meeste jongeren hebben te stellen met een combinatie van deze beperkingen. Ze zijn vrijwel allemaal verslaafd of verslaafd geweest, kunnen slecht met geld omgaan, hebben nauwelijks werkervaring en leven van een uitkering.

Werkloosheid

Een half jaar lang kwam het team twee maal per week samen op het trainingscomplex van FC Assen en werd er naast de nodige fysieke trainingen gediscussieerd, geïnstrueerd, geschopt en gescholden. De film ‘De bal is rond’ legt feilloos bloot wat de (on)mogelijkheden zijn van werkeloze probleemjongeren in Nederland en toont hoe deze jongeren vastzitten in de Nederlandse (zorg)maatschappij.

 

Bekijk hier de docu ‘De bal is rond’

Voetbal lijkt het nieuwe overheidswapen in de strijd om probleemjongeren van de bank en op een werkplek te krijgen. Mascha & Manfred Poppenk kozen FC Assen en filmden daar één team ‘met beperkingen’. Bekijk docu >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.