Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prinsenstichting ontlast mantelzorgers met tiny houses

Voordat mensen met een beperking doorstromen naar een vaste woonvorm, is de druk op het netwerk vaak al sterk toegenomen. Hierdoor ontstaan soms crisissituaties. De emmer loopt over bij een cliënt of de omgeving. Van de een op de andere dag woont een kind dan niet meer thuis en ouders blijven met een leeg gevoel achter. Dat kan ook anders, vindt Prinsenstichting. Het lanceerde daarom een nieuw project: Flexwonen.
FlexWonen Prinsenstichting
Foto: Prinsenstichting
Premium

De zorg voor een gezinslid met een beperking kan soms te zwaar worden, zowel voor de cliënt als de ouders. Logeren kan dan een oplossing zijn. ‘Cliënt en netwerk komen dan even tot rust’, zegt Willemijn Meurs, kwartiermaker zorginnovatie bij Prinsenstichting. Vanuit die gedachte is Prinsenstichting het project Flexwonen gestart.

Meurs is binnen Prinsenstichting verantwoordelijk voor het project. ‘Ouders, broers, zussen moeten altijd ‘aan staan’. Die willen we op

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.