Permanente campingbewoning is geen probleem’

Om permanente campingbewoning hangt een sfeer van criminaliteit en verkrotte caravans. Maar elke campingbewoner is anders en een groot deel van de bewoners leeft er vanuit een enorme veerkracht een zelfstandig leven. De fictieve Camping Kafka werkt aan een completere beeldvorming.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘Permanente campingbewoning is geen probleem’
Foto: Mike Harris/Academie voor Beeldvorming

Annette is een campingbewoonster met lichamelijke klachten. Op een dag maakt ze een nare val in de badkamer. Om herhaling te voorkomen, zorgen haar buren voor een aangepaste badkamer, buiten de Wmo om. Dat is hoe het er ook aan toe gaat op een camping, schetst Klaas Burger van de Academie voor Beeldvorming. ‘Vanuit bestaande beelden rondom maatschappelijke vraagstukken werken wij met artistieke middelen aan een completer beeld.’ De academie zet daarvoor onder meer een website, een game en een installatie in. Met ontregelende werkvormen toeren ze langs congressen en andere evenementen.

Het buitenleven

‘Met het project Camping Kafka

0
158

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.