Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Parallelle arbeidsmarkt: nieuwe arbeidsplaatsen met maatschappelijke waarde

Zo’n 1,5 miljoen mensen in Nederland zitten op dit moment nog zonder werk thuis. De Participatiewet – uit 2014 – had burgers met een afstand tot de arbeidsmarkt toegang moeten geven tot betaald werk. Niet gelukt dus. Start Foundation heeft daar iets op gevonden: een parallelle arbeidsmarkt. Zinvolle banen die maatschappelijke problemen en tekorten oplossen met arbeidsplaatsen waar nu nog geen economisch verdienmodel voor bestaat.
foto: Start Foundation
Premium

Een ideaal, zo’n parallelle arbeidsmarkt van maatschappelijke banen? Zeker niet, zegt Auke Blaauwbroek, programma manager van Start Foundation. Er zijn in de afgelopen jaren al verschillende projecten van in het land uitgevoerd, en met succes. Zoals de opzet van een vervoersnetwerk in Zeeland om geïsoleerde ouderen met elkaar in contact te brengen. Of werkloze jongeren in een wijk in Eindhoven die klussen voor ouderen. Start Foundation wil nu concrete business cases inzetten als showmodel

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.