Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderen voelen zich veilig in eigen buurt

Meer dan 90 procent van de ouderen voelt zich veilig in de eigen buurt. Dat blijkt uit onderzoek van de Nationale Senioren Barometer, dat woensdag is gepresenteerd. Vrouwen voelen zich volgens de onderzoekers nog veiliger dan mannen.
Ouderen voelen zich veilig in eigen buurt

Door Ephraïm Patty – De senioren zijn dik tevreden over hun eigen woonomgeving. Ze geven die het cijfer 7,6. Wel geeft 18 procent van de ouderen aan enige overlast te ondervinden van criminaliteit in de omgeving. Ze noemen ook de dieren van anderen, vervuiling en vandalisme als punten van ontevredenheid.

Vergeten

Het onderzoek is opgezet door de Universiteit van Tilburg en adviesbureau Pro Aging. Volgens de initiatiefnemers worden ouderen vaak vergeten, of over één kam geschoren met de rest van de bevolking. Via de Nationale Senioren Barometer wilden ze in kaart brengen hoe Nederlandse senioren in het leven staan, hoe zij naar onze maatschappij kijken en hoe zij denken over verschillende actuele onderwerpen.

Verdonk
Uit het onderzoek blijkt verder dat ouderen behoorlijk ontevreden zijn over de manier waarop de regering functioneert. Deze zou veel slagvaardiger kunnen opereren en meer rekening kunnen houden met de belangen van de bevolking. Rita Verdonk wordt door de ouderen het meest genoemd als geschikte kandidaat voor het minister-presidentschap.

Gemeente
Wel zijn de respondenten redelijk tevreden over de lokale gemeente en haar ambtenaren. Ouderen zijn vooral te spreken over de serviceverlening en klantvriendelijkheid van de ambtenaren. Aan het onderzoek werkten 2411 ouderen in de leeftijd van 49 tot 92 jaar mee.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.